Ingrediënten stamppot:
1 bloemkool
400 gr gesneden andijvie
1 groentebouillonblokje
15 gr boter
50 gr geraspte kaas
snufje nootmuskaat, peper en zout
Ingrediënten gehaktballen:
300 gr rundergehakt
1/2 ui, fijngesneden
1 klein ei
1 eetlepel volkorenmeel
1/2 eetlepel mosterd
1/4 theelepel knoflookpoeder
1/4 theelepel cayennepeper
1/4 theelepel gedroogde oregano
Snufje peper en zout
Bereiding:
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en voeg ze samen met het bouillonblokje toe aan een grote pan met water. Kook de bloemkool in ongeveer 12-15 minuten gaar. Meng ondertussen in een kom de gehakt, fijngesneden ui, ei, volkorenmeel, mosterd, knoflookpoeder, oregano, zout, peper en cayennepeper. Kneed dit met de handen goed door elkaar en vorm van het gehakt 8 gehaktballetjes. Bak de gehaktballetjes in een koekenpan met Frylight bakspray of een beetje olijfolie tot ze mooi bruin en gaar zijn.
Giet de bloemkool na het koken af in een vergiet en vang het water op. Doe het opgevangen water weer terug in de pan en voeg de gesneden andijvie toe. Zet de pan met de andijvie op het vuur en kook de andijvie binnen ongeveer 3-4 minuten gaar.
Stamp de bloemkool in een kom fijn tot puree. Laat de andijvie na het koken even goed uitlekken in een vergiet en prak dit samen met de geraspte kaas door de bloemkoolpuree. Breng de andijviestamppot op smaak met een snufje nootmuskaat, zout en peper.
Eet smakelijk!