Ingrediënten:
200 gram magere naturelkwark
100 gram volkoren meel
100 gram amandelmeel
50 milliliter olijfolie
1 appel
3 eieren
10 gram amandelschaafsel (optioneel)
Snuf zoetstof of 10 druppels vloeibare zoetstof (optioneel)
1,5 theelepel bakpoeder
¼ theelepel zout
Snufje kaneel
Bereiding:
Doe een vel bakpapier op de bodem van een springvorm ( 24-26 centimeter). Verwarm je oven op 175 graden.
Meng ondertussen alle ingrediënten behalve de appel en het amandelschaafsel. Mix met een handmixer tot een egaal beslag. Stort het beslag in de bakvorm. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de partjes in schijfjes. Verdeel de schijven over het beslag, en druk ze een beetje in. Strooi de amandelschaafsel erover heen en eventueel nog een snuf kaneel.
Bak de cake in ongeveer 50 – 55 minuten gaar.
Eet smakelijk!