Arros Moro


Ingrediënten

2 uien 

2 teentjes knoflook 

300 gram zilvervliesrijst

300 gram sperziebonen

200 gram kipfilet

1 eetlepel olijfolie 

1 eetlepel kikkoman 

1 komkommer 

1 rode ui 

2 gele uien

1 ijsbergsla 

1 spaanse peper (optioneel)

200 gram ananas 

tomatenpuree 

bosje koriander 

 

Bereiding: 

Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking en kook de sperziebonen beetgaar. Snijd de sla in repen, de komkommer en ananas in blokjes. Was de koriander en snijd deze blaadjes heel fijn. Verwijder de pitjes uit je peper en snijd dit in smalle reepjes en snijd je rode ui fijn. Meng al deze ingrediënten (gebruik de helft van je koriander) door elkaar en zet dit aan de kant. 

 

Doe de olijfolie of frylight in een wokpan en fruit hierin de knoflook en glee uien glazig. Bak dan de kipfilet en de andere helft van je koriander kort mee. Voeg je beetgare sperziebonen, de kikkoman en een blikje tomatenpuree toe en laat het zachtjes pruttelen. Meng als laatst je rijst erdoor en zorg dat het geheel goed warm is. 

 

Verdeel je rijst met sperziebonenmengsel over de borden en schep er wat salade naast voor de frisse touch. 

 

Eet smakelijk!