Ingrediënten:
400 gram kipfilet (of mager rundergehakt)
800 gram bloemkoolroosjes
250 gram champignons
1 teentje knoflook
1 ui
1 cherrytomaatjes
2 el. gehakte peterselie
2 el. Zwitserse strooikaas of 50 gr. geraspte 30+ kaas
zwarte peper
Bereiding:
Verwarm je oven voor op 200 graden. Snijd vervolgens de kipfilet in kleine stukken. Snipper de ui en de knoflook fijn. Maak de champignons schoon en snijd deze in schijfjes. Verhit de Frylight of olijfolie in een hapjespan en bak hierin de kipfilet, ui, knoflook en champignons. Gebruik je gehakt? Bak dit dan zonder olijfolie of Frylight.
Kook de bloemkoolroosjes beetgaar en giet ze af. Meng nu alles door elkaar. Breng het geheel op smaak met de zwarte peper.
Vet de ovenschaal in met olijfolie of Frylight en doe het mengsel in de schaal. Halveer de cherrytomaatjes en verdeel ze over het mengsel. Verdeel als laatst de kaas over het mengsel. Zet de ovenschaal 5 minuten in de voorverwarmde oven. Bestrooi als laatst het geheel met de gehakte peterselie.
* suggestie: ook lekker als vegetarisch gerecht te gebruiken door de kipfilet of gehakt weg te laten en te vervangen door vegetarisch gehakt.
* variatietip: voeg wat kerrie toe tijdens het fruiten van de ui.
Eet smakelijk!