Ingrediënten:
400 gram magere runderlappen
5 grote uien
5 laurierblaadjes
5 kruidnagels
400 gram champignons
1 rode en groene paprika
1 pot Kesbeke augurken
1 el. azijn
1 el. sambal (optioneel)
140 gram tomatenpuree
200 gram zilvervliesrijst
olijfolie
Bereiding:
Kruid het vlees met wat peper en zout. Snijd de ui, de champignons, paprika's en augurk. Verhit daarna een scheutje olijfolie in een braadpan. Bak het vlees goudbruin. Voeg daarna de gesnipperde uien toe. Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes zodat je het gemakkelijk terug kunt vinden. Voeg daarna de kruiden toe aan het vlees. Roer het geheel goed door en laat het op laag vuur doorbakken tot de uien glazig zijn. Voeg de champignons, paprika's en augurk toe en daarna ook de azijn, sambal en tomatenpuree toe. Zet het vuur laag en laat het geheel ongeveer 3 uur stoven. Roer het regelmatig om. Bereid de zilvervliesrijst zoals aangegeven op de verpakking kort voordat het vlees klaar is.
Eet smakelijk!