Mosterdsoep


Ingrediënten:

200 gr. gesneden prei

2 rode uien

5 el. grove mosterd

2 groentebouillonblokjes

2 teentjes knoflook

250 ml. kookroom light

100 gr. 30+ geraspte kaas

Lente-ui

Hamblokjes of zalmsnippers

 

Bereiding: 

Snijd de prei en ui in stukjes. Fruit in een pan de knoflook aan in olijfolie en voeg hier de ui en prei aan toe en bak totdat het glazig is. Voeg 5 eetlepels mosterd toe en bak dit even mee. Voeg daarna de bouillonblokjes en 800 ml water toe en breng het aan de kook. Laat het ongeveer 15 minuten koken. Pureer je mengsel met de staafmixer en voeg de kookroom light en de kaas toe en verwarm deze al roerend even. Voeg naar smaak nog wat extra mosterd toe. Garneer je soep met lente-ui en hamblokjes of met zalmsnippers.

 

Eet smakelijk!