Pannenkoeken


Ingrediënten:

 

250 g volkoren tarwemeel of Boekweitmeel

2 eieren

500 ml magere melk

1 tl Cereal per flensje, bak ook eens lekker 250 gram champignons voor erop

 

Bereidingswijze:

 

Meng het volkoren tarwemeel, de eieren en een snuf zout in een beslagkom. Voeg al roerende de melk toe en mix tot een glad beslag. Verwarm ondertussen een scheutje olie in een koekenpan en schep hier ongeveer een achtste van het beslag in en draai de pan rond zodat het beslag de hele pan bedekt.

Zodra de bovenkant gaar is, draai je de pannenkoek om en bak je ook deze kant goudbruin. Schep de pannenkoek uit de pan (houd hem warm op een bord met een deksel erop). Herhaal deze stap vervolgens totdat het beslag op is.

 

Je bakt met dit beslag 8 kleine of 4 grote pannenkoeken. 

 

* Doe 1 tl Cereal per pannenkoek of appel met kaneel. Of bak ook eens lekker 250 gram champignons voor erop en maak je 

   pannenkoek hartig. 

 

Eet smakelijk!