Ingrediënten:
400 gram volkoren tagliatelle
Frylight bakspray of 3 el. olijfolie
3 teentjes knoflook
200 gram paddenstoelenmix
110 gram cantharellen
6 eidooiers
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
3 el peterselie
Voor romige saus: 150 ml kookroom
groene salade (300 gram)
Bereiding:
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de fijngehakte knoflook 1 minuut. Schep de grof gesneden paddenstoelen erdoor en bak ze in 15 minuten beetgaar. Klop intussen de eidooiers los met de helft van de Parmezaanse kaas en de kookroom light. Giet de tagliatelle af. Neem de paddenstoelen van het vuur en schep de spaghetti erdoor. Voeg het ei/kaasmengsel, de fijngehakte peterselie en peper naar smaak toe en schep goed om, zodat alle tagliatelle met een dun laagje saus is bedekt. Schep de pasta op 4 borden en bestrooi met de rest van de kaas.
Eet smakelijk!