Pasta met zalm en spinazie


Ingrediënten:

 

400 gr. gekookte volkoren macaroni

200 gr. spinazie (vers of diepvries)

250 gr. cherrytomaatjes

250 gr. zalmfilet

250 ml. kookroom light

1 teentje knoflook

halve eetlepel dille

2 tl. uienpoeder

2 tl. kurkuma

2 tl. oregano

1 tl. paprikapoeder

100 gr. geraspte kaas

peper/zout

sap van een halve citroen

frylight bakspray

 

Bereiding:

Kook de macaroni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de frylight in de wokpan en fruit de knoflook aan. Voeg de spinazie toe en bak de spinazie met de knoflook tot de spinazie geslonken is. Voeg de cherrytomaatjes toe (gehalveerd). Snijd de zalm in blokjes en voeg dit ook toe aan de spinazie. Daarna voeg je de dille, uienpoeder, kurkuma, oregano, zout en peper toe. Laat de zalm al roerende gaar worden.

Verwarm de oven op 190 graden. Voeg bij de geraspte kaas de paprikapoeder en wat peper en zout toe. Voeg op het laatst de kookroom light en het sap van een halve citroen toe aan het spinaziemengsel. Verhit kort en zet het vuur uit.

Meng de macaroni met het spinaziemengsel. Doe het geheel in een ovenschaal en strooi het kaasmengsel erover heen. Laat de ovenschotel in 15 minuten goudbruin worden.

 

Eet smakelijk!