Aspergesoep


Ingrediënten:

1 kilo witte asperges (geschild en in gesneden stukjes van 3 cm)

250 gram gerookte zalm (in kleine plakjes of hamblokjes)

4 eetlepels basilicum 

2 eetlepels olijfolie

250 milliliter kookroom light

 

Bereiding:

Schil de asperges en houd de aspergekopjes apart. Kook de rest van de aspergestukjes in 1 liter water in 20 minuten gaar. Kook ondertussen in een steelpan de aspergekopjes in 5 minuten gaar.

Snijd de basilicum fijn en schep dit samen met de zalm en olijfolie in een kom met de warme aspergekopjes. 

Pureer in een blender of met de staafmixer de aspergestukjes met het kookvocht. Zeef de soep en druk met een lepel zoveel mogelijk van de aspergestukjes door de zeef. Breng de soep opnieuw op laag vuur aan de kook. Voeg de kookroom toe en breng op smaak met zout en peper.

Verdeel het asperge-zalmmengsel over 4 ruime kommen en schep de aspergesoep erbij.

 

Eet smakelijk!