Broccolischotel met couscous


Ingrediënten: 

1 stronk broccoli

1 teentje knoflook

1 sjalotje

200 gram kipfilet of kipreepjes

1 eetlepel olijfolie 

2 theelepels kerriepoeder

2 eetlepels magere melk

ras el hanout (Jonnie Boer)

150 gram volkoren couscous 

 

Bereiding: 

Snijd de broccoli in roosjes en kook deze beetgaar. Snijd ondertussen je knoflook, het sjalotje en de tomaten in kleine stukjes. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak dit goudbruin in de olijfolie of frylight bakspray. Bak daarna de knoflook, het sjalotje en twee theelepels kerriepoeder mee. Voeg hierna de tomaat, de broccoli en de magere melk toe en laat het even pruttelen tot de broccoli iets meer gaar wordt. 

 

Verdeel je couscous over een (oven)schaal en giet hier 200 milliliter gekookt water overheen. Dek dit af met een deksel of folie en laat het ongeveer 5 minuten zo staan. Breng de couscous op smaak met wat olijfolie en de ras el hanout kruiden en verdeel het vervolgens over de borden. Schep als laatst je groentemengsel erbij.

 

Eet smakelijk!