Kerriesoep

Ingrediënten: 

1 teentje knoflook

1 rode ui

1 bloemkool

1 groentebouillonblokje

Olijfolie

Ham/kipblokjes

125 ml kookroom light

3 tl kerriepoeder

2 tl kurkuma

Peterselie

Evt. mespuntje sambal

 

Bereiding: 

Snijd de bloemkool, de knoflook en de ui en verwarm ondertussen de olijfolie in de soeppan.  Zodra de olijfolie heet is fruit je kort het ui en het teentje knoflook. Voeg 1 liter water, de bloemkool, de kerriepoeder, kurkuma en 1 groentebouillonblokje toe. Laat dit 15 minuten koken zodat de bloemkool zacht word. Haal vervolgens je soep van het vuur en maak er met de staafmixer een gladde massa van. Voeg nu de kookroom en wat ham- of kipblokjes toe. Verwarm dit nog kort. Je kunt naar smaak nog zout/peper en peterselie toevoegen.

 

Eet smakelijk!