Kipsalon


Ingrediënten:

- 4 zoete aardappelen

- 400 gram kipfilet

- 4 theelepels shoarmakruiden

- 340 milliliter magere yoghurt

- 2 teentjes knoflook

- 4 theelepels olijfolie

- ijsbergsla

- peper/zout

** optioneel: italiaanse kruiden

 

Bereiding:

Schil de zoete aardappels, snijd ze in blokjes en kook ze ongeveer 5-10 minuten. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Doe de zoete aardappel in een schaaltje en voeg de olijfolie, een beetje peper en zout en eventueel wat italiaanse kruiden toe. Verdeel de aardappel over een bakplaat en rooster ze in ongeveer 15-20 minuten de gaar. Bak ondertussen de kipfilet met de shoarmakruiden in een koekenpan met de bakspray of olijfolie. Maak de knoflooksaus door een teentje knoflook uit te persen en met de yoghurt te mengen. Voeg hier wat water aan toe om het iets dunner te maken. Haal de zoete aardappel uit de oven, verdeel dit over vier borden of schaaltjes en doe hier bovenop de kipfilet. Strooi er wat geraspte kaas over en zet het in de oven totdat de kaas gesmolten is. (ongeveer 5 minuutjes) Haal je kipsalon uit de oven, doe er ijsbergsla over, wat paprika en komkommer en giet er een beetje knoflooksaus overheen.

 

Eet smakelijk!