Kwarktaartjes (8 personen)


Ingrediënten:

 

Voor de bodem: 

- 100 gram havermoutmeel (fijngemalen)

- 2 el kokosolie

- 1 tl. koekkruiden of kaneel

- beetje zoetstof

 

Voor de taart: 

- 500 gram aardbeienkwark van optimel

- 500 gram magere kwark 

- 1 zakje gelatinepoeder (12 gr.) of 7 blaadjes

- 150 gram blauwe bessen (vers of diepvries)

- 150 gram bramen (vers of diepvries)

- 75 gram céréal jam

- optioneel: zoetstof

 

Bereiding: 

 

Verwarm de oven voor op 175 graden en smelt de kokosolie in een kommetje. Voeg hier een beetje zoetstof, het meel en de kruiden aan toe en meng alles goed door elkaar. Doe bakpapier op de bodem van je springvorm en verdeel het havermoutmengsel oer de bodem. Verdeel het goed en druk het aan met een lepel. Bak de taartbodem in 15 minuten af en laat het vervolgens buiten de oven afkoelen. 

Maak ondertussen de kwarktaart door de gelatine te laten weken in koud water. Verhit in een steelpan 50 ml. water en voeg hier de helft van je (diepvries)fruit aan toe. Kook dit 1 minuut en pureer het vervolgens met de staafmixer. Knijp de gelatine uit en voeg dit al roerend toe aan je warme fruitsaus. Doe de kwark in een kom en voeg hier langzaam al scheppend je fruitsaus aan toe. Giet het mengsel op je taartbodem en laat het minimaal 2 uren opstijven in de koelkast. 

Optioneel: Besmeer de bovenkant van je kwarktaart met de céréal jam en verdeel je overige vruchten over de taart. Strooi hier eventueel wat zoetstof overheen.

 

Eet smakelijk!