Lasagne met zoete aardappel


Ingrediënten:

600 gr zoete aardappelen

1 courgette

1 ui

500 gram passata

100 gram geraspte 30+kaas

1 teentje knoflook

1 eetlepel Italiaanse kruiden

1 rode paprika

400 gram champignons

peper/zout

*voeg eventueel 400 gram rundergehakt toe.

 

Bereiding:

Schil de zoete aardappelen. Kook ze ongeveer 10 minuten in een pan met water en snijd ze hierna in plakjes. Snijd de courgette, paprika, ui, knoflook en champignons. Doe wat olijfolie of frylight in een wok- of hapjespan. Zodra dit warm is fruit je de ui met de knoflook aan. Voeg na een paar minuten de courgette, paprika en champignons toe. Dit bak je ongeveer 5 minuten.

 

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Voeg de tomatenblokjes en kruiden toe aan je groentemengsel. Laat het ongeveer 10 minuten pruttelen. Verdeel de helft van de aardappelplakjes over de bodem van de ingevette ovenschaal. Hier doe je de helft van de saus overheen. Vervolgend doe je hier de andere helft van de zoete aardappel overheen en daarna de rest van het groentemengsel. Hier doe je de geraspte kaas overheen. Zet de lasagne voor 30 minuten in de oven.

 

Eet smakelijk!