Oranjetompouce


Benodigdheden : vierkante springvorm (27,5 x 27,5 x 8cm) 

 

Ingredienten:

500 gr magere kwark naturel

500 gr optimel kwark met oranje vruchten of 500 gram magere kwark

naturel met mandarijnen erdoor

7 blaadjes gelatine

8 mandarijnen 

16 Wasa Sesam crunch sensation

een beetje zoetstof

**Optioneel cereal jam abrikoos

 

Bereiding:

Laat de gelatine weken in koud water (zie verpakking) en pel de mandarijnen.

Snijd 3 van de mandarijnen in stukjes en verhit 50 ml water met de stukjes mandarijn in een steelpan en laat dit 1 minuut koken.

Knijp de gelatine uit en voeg hier langzaam roerend toe aan het mandarijn mengsel. Doe de kwark en een klein beetje zoetstof in een kom en voeg hier langzaam al scheppend het mandarijnmengsel doorheen.

Giet het mengsel in de springvorm en laat deze in 2 uur opstijven in de koelkast. Als de taart klaar is kun je de rand van de springvorm eraf halen.

 

Snijd de taart in 8 stukken. Leg een cracker op een stuk gesneden taart, doe de taartschep onder de kwark en til zo het stukje op. Nu kun je hem omkeren op een bordje zodat je de cracker onder hebt. Vervolgens leg je er nog een cracker boven op.

Deze kun je eventueel besmeren met de jam of direct garneren met mandarijntjes. Als je liever een zachte bodem hebt kun je de tompouce nog een paar uur in de koelkast zetten. 


Eet smakelijk!