Pompoenpannenkoek


Ingrediënten: 

 

1 zakje pompoenblokjes (400 gram)

2 eieren 

100 milliliter magere melk 

100 gram volkoren meel 

 

Bereiding: 

Kook de pompoenblokjes gaar in een pannetje met water. Weeg ondertussen je meel af en meng dit met de melk. Giet, als je pompoenblokjes gaar zijn, het water weg. Prak de blokjes alvast met een vork zodat de grootste stukken eruit zijn. Voeg je pompoen toe aan je melk en meel en meng het met een (staaf) mixer tot een gladde massa. Voeg als laatst de eieren toe en zorg ook dat dit goed gemengd is met de rest. Het is een vrij dik beslag, maar als je hier niet van houdt kun je er nog wat extra melk aan toevoegen. 

Verhit wat olie in een koekenpan en schep beslag in je pan. Duw het met de achterkant van een lepel iets uit elkaar zodat je hele koekenpannetje is gevuld. Keer de pannenkoek om als het iets stevig is op de bovenkant, dus niet wanneer de bovenkant droog is zoals bij een 'normale' pannenkoek. Bak vervolgens de onderkant ook goudbruin en beleg je pannenkoek met producten naar keus. 

 

Eet smakelijk!