Ingrediënten:
400 gram zilvervliesrijst
600 gram pompoen(blokjes)
2 paddenstoelbouillonblokjes
15 gram rozemarijn
2 uien
1 bol knoflook
1 citroen
bakpapier
olijfolie
Bereiding:
Verwarm je oven voor op 200 graden. Doe de pompoenblokjes in een schaal, doe hier een eetlepel olijfolie bij en hussel door elkaar. Verdeel vervolgens de pompoenblokjes op het bakpapier op je bakplaat. Snijd een halve centimeter van je bol knoflook (of gebruik knoflookpoeder) en bak de blokjes in 30 minuten.
Snijd de uien en verhit een theelepel olijfolie in een wokpan en fruit de ui. Breng ondertussen een liter water met de bouillonblokjes aan de kook Als de ui glazig is voeg je de rijst toe (ongekookt dus 160 gram) en bak dit kort mee. Voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe aan je rijst en wacht tot het is verdampt om nog een nieuwe scheut bouillon toe te voegen. Haal ondertussen de naaldjes van de rozemarijn en bak dit in een theelepel olie in een koekenpan knapperig.
Haal je pompoen met knoflook uit de oven en schep je pompoen in een schaal. De teentjes knoflook haal je uit het vel en voeg je toe aan je pompoenblokjes. Snijd de citroen door de helft en pers deze uit boven de pompoen en knoflook. Pureer het geheel met de staafmixer tot een redelijk gladde massa en schep het vervolgens door je rijst.
Verdeel je risotto over 4 borden en garneer met de rozemarijn.
Eet smakelijk!