Ingrediënten:
50 gram havermoutmee
50 gram amandelmeel
100 gram magere yoghurt
100 gram roomboter
4 eieren
4 theelepels koek- en speculaaskruiden
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel zoetstof
amandelschaafsel
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de eieren met de yoghurt en de iets gesmolten roomboter goed door elkaar. Doe de droge ingrediënten in een kom en voeg het natte mengsel al roerend toe en roer het goed door. Doe een vel bakpapier in je cakeblik en stort het mengsel hierin. Zorg dat het mengsel goed verdeeld is en knip het overtollige bakpapier weg. Strooi als laatste wat amandelschaafsel over je cake en bak deze in ongeveer 40 minuten gaar. Dit verschilt per oven, dus controleer na de aangegeven tijd met een saté prikker of je cake droog is van binnen. Als de satéprikker er droog uit komt is je cake klaar. Zo niet, doe de cake dan nog 5 of 10 minuutjes langer in de oven. Laat de cake vervolgens in de cakevorm afkoelen en bewaar de cake in de koelkast.
* variatietip: In plaats van een cakeblik kun je ook muffinvormpjes gebruiken. Je bakt met dit mengsel 8 muffins in 15-20 minuten
gaar in de voorverwarmde oven op 180 graden.
Eet smakelijk!