Zoete aardappelpatat


Ingrediënten: 

 

2 zoete aardappels

1 theelepel paprikapoeder 

1 theelepel knoflookpoeder 

1 theelepel volkoren meel

olijfolie 

snuf zout 

 

Bereiding: 

Verwarm je oven voor op 220 graden. Snijd de zoete aardappel (met schil) in plakken en snijd de plakken vervolgens in repen van ongeveer 1-2 cm. Hoe dikker je de patat snijd, des te langer moet het in de oven. Leg je zoete aardappel patat op de bakplaat op een vel bakpapier. Meng hierna de paprikapoeder, knoflookpoeder, meel en het zout in een schaaltje. Strooi het vanuit de hand over de patat zodat je overal ongeveer evenveel op hebt. Draai de zoete aardappelpatat om en verdeel ook hier nog wat van je kruidenmengsel over. 

 

Doe een eetlepel olijfolie in een schaaltje en verdeel dit met een kwastje over je zoete aardappelpatat. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak je zoete aardappelpatat in ongeveer 30-35 minuten goudbruin. Het kan per oven iets verschillen, dus kijk (of proef) goed wanneer jouw patat gaar is. Haal het uit de oven en laat het iets afkoelen. 


Eet smakelijk!