Zuurkoolschotel


Ingrediënten:

200 gram volkoren pasta

250 gram kipfilet

500 gram gekookte zuurkool

250 gram cherrytomaatjes

200 gram crème fraîche light

100 gram geraspte kaas 20+

1 el. komijnzaadjes

 

Bereiding:

 

Verwarm de oven voor op 190 graden. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en verhit ondertussen in een wok- of hapjespan wat olie of Frylight bakspray. Bak hierin de kip goudbruin en voeg dan de zuurkool, tomaten, komijnzaad en crème fraîche toe. Roer het goed door elkaar, laat het kort nog even pruttelen. Giet je beetgare pasta af en meng dit met het zuurkoolmengsel. Schep het vervolgens in een ingevette ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover. Bak je zuurkoolschotel in ongeveer 15 minuten af in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is. 

 

Eet smakelijk!